Monday, 6 February 2017

Boho Kukka Verho (in Finnish)

Niinpä tämä WIP valmistui varsin sukkelaan. Mallihan ei ole minun, tosin yhdistelmien suunnittelu on, eli eri jo valmiiden mallien yhdistäminen toisiinsa. Valitettavaa on että monet mallit ajelehtivat netissä ilman niiden suunnittelijan nimeä ja esim Pinterest on täynnä malleja joiden suunnittelijoita on lähes mahdoton löytää, niinpä jälleen toivon että jos tiedät näiden nimenomaisten maillien varsinaisen tekijän/suunnittelijan ota minuun yhteyttä ja kerro minulle, mielelläni annan kunnian niille joille se kuuluu, kiitos :)


Valmis verhohan näyttää tältä. Käytin neljää eri virkattua osaa jotka yhdistin toisiinsa että verhosta tuli tämän näköinen. Se on kaikkiaan 45 cm korkea ja 150 cm leveä, lankana on 100% puuvillalanka Camila ja 2.5mm koukku.


Ja sitten osat joita käytin tämän viehättävän verhon tekoon. Ensimmäisenä tein kukkaneliöt kuvassa nuoli nro 1, värejä kaikkiaan on seitsemän ja vuorottelin tehden kahden väristä kukkaa: vaalean keltainen, vaalean punainen, pinkki, fuksia, veden vihreä, vaalean vihreä ja tumman vihreä. Malli on poimittu Pinterestistä ja se on tämä:


Huom: aloitus tehdään Magic Ringiin, voit katsoa videon kuinka se tehdään tästä linkistä: Magic Ring -aloitus, 8 ks, kukkalehdyköissä on erikoispitkä pylväs: pp3 eli kolme langankiertoa koukulle, viimeisen kerroksen nirkko on jätetty kokonaan neliöstä pois.

Seuraavassa vaiheessa virkkasin vaalean beigellä langalla kukkaneliöiden ympäri Celtic Lace Join´n kuvassa nuoli nro 2, ohje ja kuvat löytyvät tästä linkistä, klikkaa linkkiä : https://cypresstextiles.net/2016/01/09/celtic-lace-join/  Ohje on englanniksi mutta kuvista voi hyvinkin selvittää kuinka se tehdään. Kuitenkin alkuun tein yhden ylimääräisen kerroksen kiinteitä silmukoita koko neliön ympäri ennen kuin aloitin varsinaisen Celtic Lace Join´n.
 Jos mallin selvitys ei onnistu voi hyvin tehdä vaikka ensimmäisen kerroksen ks:n jälkeen ensin pylväillä sitten seuraavan kerroksen p, kjs, p -tyylillä ja muistaa aina tehdä kulmiin joka kerroksella p, 2 kjs, p ja kolmannen kerroksen jälleen pylväillä.

Kolmanneksi, eli kuvassa nuoli nro 3, tein verhon yläosan jälleen samalla beigellä langalla, tämän mallin mukaan, mutta ensin tein ylimääräisen kerroksen (p, kjs, p) joka auttoi minua aloittamaan mallin ja aloitin mallin kerroksesta 2. Pitkien ketjusilmukka -kaarien väliin jätin 4 pylvästä kaarineen, näkyy melko hyvin kuvassa, tässä yläosan malli (mallista olen siis käyttänyt vain tuota isoa keski-osaa) :


Ja lopuksi, kuvassa nuoli 4, tein verhon alaosaan "simpukat" aloittaen: ks,* kjs -kaaren keskimmäiseen s:aan: 4pp, nirkko, 4pp samaan silmukkaan, ks seuraavaan kjs -kaareen*, toista *-* loppuun asti. 

Verhosta saat sekä leveydeltään että korkeudeltaan mieleisesi yhdistämällä tarpeeksi neliöitä tai tekemällä lisää korkeutta verhon yläosan mallilla nro 3. 

Toivottavasti näen pian Boho Kukka verhoja ikkunoissa <3
No comments:

Post a Comment